Proiecte florale de primăvară

Pentru că sosit primăvara, vă vom prezenta în acest articol câteva proiecte decorative care implică motive florale deosebite pe care le puteți și voi executa cu ușurință dacă urmați pașii.

În acest prim proiect vă vom arăta cum se poate executa pas cu pas o pictură reprezentând o panseluță, într-o compoziție inedită și îndrăzneață, în tehnica acuarelei. Pentru început se execută desenul în creion și se urmărește forma, umbra și elementele cromatice , care pot transforma acestă lucrare într-o mică minunăție.

Panseluta

Panseluta

Am amestecat galben citron și ocru, lucrând fiecrare petală pe rând. Se umple cu apă fiecare formă a petalei , după care se adăugă culoarea la marginea exterioară cu o pensulă (bineînțeles cu păr fin). Aplicarea nuanțelor de galben doar pe margini cu o zonă intermediară de alb, îmi dă posibilitatea de a pune violetul în interiorul petalei înainte de uscarea galbenului doarece astfel ele nu se amestecă. Se umezește bine hârtia și la aplicarea violetului pentru a obtine acele fluidizări specifice acuarelei.

Panselute

Panselute

Am continuat lucru revenind peste zonele întunecate ale petalelor florii, adăugând straturi de culoare în centru pentru a face zona bogată și mai întunecată. Lăsând câteva zone albe de-a lungul marginilor petalei creezi impresia de separare clară a lor.

Panseluta - zonele mai intunecate

Panseluta – zonele mai intunecate

După ce am adăugat toate de culorile, iar zonele pictate ale petalelor erau uscate, am început să lucrez la umbre. Pentru a crea un gri neutru, am combinat amestecurile mele anterioare de violet si galben. La creearea umbrelor, am urmat aceeași procedură: aplicând întâi apa și apoi culoarea, lasând astfel apa să transporte culoarea pe toată suprafața umedă.

Umbre

Umbre

Odată ce culoarea s-a uscat pe zona petalelor și în zonele de umbră, am început să lucrez la fundal. Am folosit un amestec de verde smaragd cu galben crom și albastru ultramarin pentru a face umbrele frunzelor.

Lucrarea finala - Panseluta

Lucrarea finala – Panseluta

Al doilea proiect este executat tot în tehnica acuarelei, însă implică și un contur de ceară lichidă. Acesta este un mod simplu și deosbit de expresiv de a reda flori.

Petunii

Petunii

Alte articole care te-ar putea interesa:

Mandalele

Pop-Art

Pictură pe material textil