Pictură pe material textil

În articolul de astăzi vom vedea cum se pot reînprospăta haine mai vechi de care ne-am săturat în articole deosebite de vestimentație, prin intermediul picturii, într-un mod foarte simplu.

Folosite pentru prima data în anii ’50, acrilicele sunt acum considerate a fi una dintre cele mai importante inovații pentru artiști. Popularitatea acrilicelor printre artisti poate fi atribuită în principal versatilității acestora. Culorile acrilice textile sunt deosebit de vii și luminoase, și pot fi folosite pentru pictat, decorat sau imprimat pe fibre naturale sau sintetice. După fixarea cu un fier de călcat, culorile sunt perfect rezistente la spălare și curățare uscată și își păstrează suplețea. Ele pot fi folosite în stare pură sau diluate cu apă pentru a obține efecte de acuarelă.
Una dintre primele și cele mai simple idei de înfrumusețare a unui articol de vestimentație este spray-ul acrilic, deosebit de ușor de folosit, cu efecte moderne.

Rochie sprayata

Rochie sprayata

Pentru următorul proiect se folosește o vopsea acrilica pentru textile așa-zisă 3D, adică vopseaua este mai groasă , iar după uscare ea râmâne „în relief” pe haine. Vopseaua se găsește în tuburi cu un aplicator subțire la capăt.

Tuburi de vopsea 3D pentru materiale textile

Tuburi de vopsea 3D pentru materiale textile

Maieu cu model dantelat 3D

Maieu cu model dantelat 3D

Acest gen de vopsea acrilică poate împodobi nenumărate suprafețe.

Modele 3D pe alte suprafete

Modele 3D pe alte suprafete

Ultimul dintre proiecte este ceva mai complicat deoarece modelul care se imprimă pe suprafața textilă, este zgâriată pe o altă suprafață. Se poate folosi orice material ușor de zgăriat și flexibil (există o spumă care se zgărie ușor însă din păcate încă la noi în țară produsul nu există) cum ar fi linoleumul.

Imprimari textile

Imprimari textile

În încheiere iată alte două modele senzaționale de pictură pe articole vestimetare, unele chiar cu completări de alte materiale.

Maieu imprimat cu nasturi

Maieu imprimat cu nasturi

Maieu cu flori

Maieu cu flori

Alte articole care te-ar putea interesa:

Tehnica picturii cu guaşă

Pop-Art

Maruflajul în artă