Hârtia marmorată

Hartie marmorata

Hartie marmorata

Acum, la început de noiembrie a început numărătoarea inversă până la sărbători, așa că iată o idee de transformare a hârtiei, care poate fi folosită de sărbători pentru diferite obiecte decorative, cu ajutorul unei tehnici foarte simple cu efecte spectaculoase.
Iată cum trebuie să procedați în 6 pași simpli:

Începeți cu o găleată sau un vas suficient de mare pentru a încăpea hârtia aleasă (am folosit foi mari A3 de hârtie de acuarelă). Se umple vasul cu aproximativ 2-3 cm de apă.

Etapele executarii hartiei marmura

Etapele executarii hartiei marmura

Folosind vopsea în tuburi de spray (se pot folosi spray-urile pentru toate suprafețele), se pulverizează pe suprafața apei (Atenție!!! acest lucru trebuie făcut în exterior sau într-o încăpere bine ventilată și este recomandat să folosiți o mască).

Se adaugă mai multe culori deodată pe suprafața apei.

Se lasă culorile să se contopească, se agită găleata pentru o întrepătrundere mai bună a culorilor sau se poate chiar folosi un băț pentru amestecarea culorilor. Se pot chiar creea diferite modele, cum ar fi pânza de paianjen.

Puneți hârtia pe suprafața apei și apoi ridicați-o repede (cu cât hârtia este mai absorbantă, cum ar fi cea de acuarelă cu atât va funcționa mai bine). Atenție, vopseaua din spray-uri se usuca repede, chiar și pe suprafața apei, astfel încât trebuie să lucrați repede!

Rezultatul este o piesă decorativă uimitoare, rapid de executat.

Hartie marmorata de diferite culori

Hartie marmorata de diferite culori

Această hârtie „marmorată” se poate utiliza în tot felul de proiecte DIY. Iată imagini grăitoare despre întrebuințările ei.

Ambalaje de cadouri

Ambalaje de cadouri

Etichete de diferite feluri

Etichete de diferite feluri

Globuri de craciun

Globuri de craciun

Alte articole care te-ar putea interesa:

Pirogravarea – O altfel de arta!

Arta lumanarilor

Land Art